programes
Tweets @iessimarro:

Secció: ‘Aplicacions 2.0’

Taller ciberassetjament per a professors

El dia 20 de març l’INCIBE (Instituto Nacional de Ciberseguridad), dintre del programa Internet Segura for Kids (is4k.es) ens va donar un taller per tal de conèixer la problemàtica del ciberassetjament escolar i veure possibles formes de combatre’l.

Va estar una xerrada molt interessant on ens van donar material per a poder treballar a l’aula amb els alumnes.

Projecte Opendata d’alumnes de 2 bat per a UPV

projecte opendata

Els alumnes de 2n de batxillerat: Yasmina Maalem, Ferran López, Antoni Ripoll, Petko Pavlov i Alex Calvo s’han presentat al concurs I OpenDatathon de la UPV quedant com a finalistes:

Projecte Opendata realitzat pels alumnes de 2n de batxillerat

Podeu ampliar la informació…

Pablo Pérez Santos obté premi al Concurs de programació AppInventor de UPV

App Inventor 2016

App Inventor 2016

 

El passat divendres 22 de gener els alumnes de 2n de DAM van assitir al concurs de desenvolupament d’aplicacions per a mòbils amb App Inventor organitzat per la UPV d’Alcoi.

Els alumnes van presentar aplicacions de diferents temàtiques, com ara l’esport, els idiomes i les relacions socials.

De totes elles va obtenir el premi d’accèsit l’alumne Pablo Pérez Santos amb la seua app anomenada Tingler.

Alfabetización digital y competencias informacionales

Libro en abierto de Ariel-Fundación Telefónica sobre las nuevas competencias educativas y tecnológicas en la sociedad de la información. Por Manuel Área y Alfonso Gutiérrez.

>> Descarregar llibre format *.pdf. (5,7 Mb.)

Lectura digital. Llibre obert

Llibre obert editat pel Departament d’Educació (Generalitat de Catalunya) sobre la lectura en formats digitals i les competències adients.

>> Descarregar el llibre ‘Lectura digital’. Format *.pdf (2,6 Mb.)

Más de 50 de las mejores herramientas online para profesores

No es una exageración afirmar que hay ciento de aplicaciones educativas por ahí por la red, para todos los gustos y de todos los colores, por lo que es difícil tratar de recogerlas todas en un listado. Sin embargo, algunas destacan más que otras por su innovación y por su capacidad para conseguir adeptos, y esas son las que protagonizan la presente recopilación.(Por Juan David Quiñónez)

Guia per al disseny d’Unitats Didàctiques Digitals

Diseño de Unidades Didácticas Digitales.

Material guía para la construcción de Unidades Didácticas digitales

 

 

 

 

UNESCO: Alfabetización Mediática e Informacional: curriculum para profesores

La publicación digital de la versión en español del libro “Alfabetización Mediática e Informacional: curriculum para profesores”, realizada de manera conjunta por las oficinas de la UNESCO en La Habana, Quito y San José, fue presentada en el marco del I Congreso de Centroamérica y el Caribe sobre medios de comunicación, personas menores de edad y jóvenes: “Alfabetización informacional y mediática”, que tuvo lugar del 4 al 6 de septiembre en la Universidad de Costa Rica.

>>Descarregar el llibre

Eines Google per a professors i alumnes

Ací deixem un llibre digital obert, molt pràctic, sobre l’ús de moltes eines de les quals disposem pel fet només de tenir un compte a Google. Probablement desconeguem que amb un simple compte de Google tenim accés a totes aquestes eines, moltes d’elles col·laboratives (permeten treballar a varies persones en un document, i a distància). Cada eina va acompanyada d’una descripció de les seves possibilitats educatives.

Aquest llibre és recurs excel·lent per a començar a introduir les TIC a l’aula i per a treballar la competència digital, que és un requisit necessari de les programacions educatives, no ho oblidem.

>> Descarregar el llibre ‘Herramientas Google para profesores y alumnos’

Cursos de verano gratuitos para docentes


Via el bloc XarxaTic, excel·lent recopilació:
Cursos de verano gratuitos para docentes