Arxiu d’entrades
Log In

Xarrada-Taller informatiu sobre la violència de gènere entre joves i adolescents

Des de la Regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva hem rebut una convocatòria per tal d’assistir a una xarrada sobre la violència de gènere entre joves i adolescents.

Extracte de la carta rebuda

S’està observant un dolorós augment de situacions de violència entre jóvens d’edats cada vegada més primerenca pel que, enguany, la campanya es dirigeix prioritàriament a jóvens amb edats compreses entre 13 i 14 anys havent posat en marxa, com a principal activitat, la implementació de tallers dirigits a alumnat de 2n de l’ESO en centres educatius de Xàtiva.

Considerem també necessari oferir a mares i pares informació i ferramentes educatives per a acompanyar els seus fills i filles en el seu procés formatiu, prevenint situació de violència en les seues relacions. Amb este fi, hem previst realitzar una Xarrada-Taller sobre “Prevenció de la violència de gènere entre jóvens i adolescents” dirigides a AMPAS de Centres Educatius d’Ensenyament Secundari de Xàtiva.

La sessió tindrà lloc el dia 28 de gener a les 18:00 hores en la segona planta de la Casa de la Cultura de Xàtiva.

Amb l’intenció de portar a terme la Xarrada-Taller es demana als distints IES de Xàtiva que es posen en contacte amb les AMPAS corresponents per tal d’informar-les. Podeu ampliar informació en l’adreça de correu electrònic servicioinfodonaxativa [@] gmail.com

Contingut del taller

Facilitador de taller: Pedro Juan Garrigós

XERRADA TALLER PER A PARES I MARES: PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ENTRE
ADOLESCENTS I JOVES

  • Afavorir l’anàlisi de creences i valors que sustenten actituds sexistes dins l’àmbit familiar.
  • Dotar els progenitors d’estratègies bàsiques per a la identificació de situacions violència de gènere experimentades pels seus fills/es.
  • Promoure patrons educatius alternatius a conductes sexistes dins l’entorn familiar, així com factors de protecció enfront de la violència de gènere.

Durant la sessió de dues hores de durada es treballarà una primera fase de reflexió en voltant de les creences i patrons familiars sobre els models de parella saludables i perillosos, en la segona part es treballen els vincles amorosos i la seva creació, i una tercera part de generació d’alternatives  sanes i eines per poder acompanyar a les i els adolescents cap arelacions de parella autònomes, lliures i responsables.

Commentaris tancats.