programes
Tweets @iessimarro:

Guia orientativa per a les famílies

 

Estem davant d’una situació excepcional, nova per a totes les famílies. Els nostres fills i filles han deixat d’anar al col·legi, al parc, a jugar amb els amics i les amigues, d’anar a practicar esport i altres activitats que els permitien relacionar-se amb altres iguals i en diferents contextos.

En aquests moments
#HAN DE QUEDAR-SE A CASA.

Açò comporta un procés d’aprenentatge i d’adaptació per a totes les persones que hi conviuen.
En aquesta guia trobareu consells per afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills i de les nostres filles, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, comunicació i llenguatge, social i afectiva.

Guia orientativa per a les famílies

Consells del Departament d’orientació durant el confinament

DIA A DIA

Benvolgudes famílies:

Ens trobem en una situació excepcional a nivell sanitari. El més important, és que tots ens trobem bé, en quant a la nostra salut i la gent que ens envolta. Aquesta situació ens obliga a organitzar-nos i a estudiar de forma distinta a com ho havíem fet fins ara. Tot un repte que segur que aconseguirem!

Però també, com a famílies amb fills adolescents esteu preocupats pel que va a passar amb els vostres fills a nivell acadèmic, i per un altra banda, tot el dia tancats en casa, sense poder eixir, esteu pensant com evitar que passen moltes hores en internet, consoles, vent la tv, que faran ells en casa quan vosaltres esteu treballant, i no els pugueu controlar. A la fi i a la cap, són adolescents, i ens preocupa que puguen perdre el ritme que ja tenen assolit al llarg del curs escolar…Hem d’establir un horari i unes rutines diàries per a mantenir-nos actius.

Volem comunicar-vos que el Departament d’Orientació està a la vostra disposició per a continuar atenent-vos en aquests moments.

Per a contactar amb nosaltres, podeu enviar un correu electrònic i ens posarem en contacte amb vosaltres:

 • Eva Bayarri (Orientadora): 2on i 4rt ESO, Batxillerat i FPB Administratiu.

Correu electrònic: evabayarricamps@gmail.com

 • Laura Bernases (Orientadora): 1er i 3er ESO, FP i FPB Informàtica.

Correu electrònic: laura.bernases.bataller@gmail.com

 • Mercedes Maset (PT): 2on, 3er i 4rt ESO.

Correu electrònic: mmasetsancho@gmail.com

 • Lola Masip (PT): 1er ESO.

Correu electrònic: lolamasipe@gmail.com

Des del departament d´orientació del institut hem elaborat unes senzilles pautes per al dia, per a que quan tornem al institut, esperem que siga prompte, no hagen perdut massa el ritme escolar.

Ací teniu algunes senzilles recomanacions:

 • És important que informem als nostres fills i filles del que està passant i perquè ens tenim que quedar a casa, evitant que siga l’únic tema de conversa. Hem de respondre a les seues preguntes de manera clara i rigorosa, evitant l’alarmisme.

 • És important transmetre’ls que a nosaltres, potser, també ens agradaria fer algun altra activitat distinta però que estem fent el que cal fer i que aquesta situació és una bona oportunitat per passar més temps amb la família i construir llaços més forts.

 • Els professors de les diferents assignatures penjaran a Itaca setmanalment el que els alumnes han de fer de cada assignatura. És molt important que els acompanyeu en el procés i que, diàriament, comproveu que fan les tasques assignades. Des del centre, també, anem a col·laborar en aquest acompanyament, tant a l’alumnat como a les famílies.

 • És convenient elaborar un horari per a seguir de dilluns a divendres com si estigueren al institut. Aquest horari ha de ser consensuat i un exemple podria ser aquest: alçar-se, vestir-se i llavar-se; seure un parell d´hores, fer un descans de mig hora per a esmorzar, i seguir unes dues hores més. Crec que és important tenir temps per a fer deures, estudiar, menjar, relacionar-se, dormir, jugar, gaudir del temps amb la família, etc.

 • Sostenir la rutina en el menjar i menjar a les hores que pertoca. Podem aprofitar per fer receptes saludables en família.

 • Tenir una rutina en la higiene diària es bàsic, llavar-se, dutxa, etc. ja que ens ajudarà a sentir-nos molt millor i a afrontar el dia amb més energia i positivitat.

 • Una bona idea seria fer un xicotet diari d’aquelles activitats que anem fent, aquelles amb les que gaudim (podem afegir dibuixos o il·lustracions) i, també, podem escriure aquelles coses que ens preocupen, ens posen tristos, ens enfaden, etc.

 • Durant aquest temps, podem aprofitar per a llegir aquells llibres que més ens motiven. Moltes plataformes han habilitat llibres gratuïts per a llegir online. Algunes d’aquestes pàgines web son:

 • Editorial Roca: http://www.rocalibros.com/etiquetas-catalogo/YoMeQuedoEnCasaLeyendo

 • Planeta libros: https://keepreadingencasa.planetadelibros.com/

 • Sportula (relats breus): https://lektu.com/l/sportula/narrativa-breve-para-una-cuarentena/12802

 • El cap de setmana deixar-lo lliure, en alguna tasca menor, com si vingueren al institut.

 • També, és recomanable pensar en algun tipus d’activitat física (ioga, ball, exercicis, etc.) que ens ajude a estar millor física i mentalment.

 • Ha d’haver temps per poder establir contacte telefònic amb familiars i amics, es poden fer videoconferències per poder continuar amb interaccions positives que ens ajudaran a dur aquesta situació de la millor manera possible.

 • Per un altra banda, ja que aneu a estar tota la família junta en casa, aprofiteu per a parlar més en vostres fills, escoltar-los, compartir sèries i pel·lícules amb ells i elles i, sobretot, cuidar molt la part emocional.

 • Finalment, al estar tots en casa poden sorgir conflictes. El més important, és que quan sorgisca, eviteu alçar la veu i solucionar-ho en el moment… Es recomanable que aneu cadascun a un lloc de la casa, respireu i quan estigueu tranquils, ho arregleu. Així aconseguireu mantenir la calma en moments difícils, pareu se, respireu, i després seguiu parlant. Podeu fer algunes meditacions que vos poden ser d´utilitat:

Molts ànims i molta força per a les setmanes vinents!

Atentament,

Departament d´orientació IES Lluís Simarro

PROGRAMA D’ACTIVITATS DIA DE LA DONA TREBALLADORA 19-20

PROGRAMA ACTIVITATS CELEBRACIÓ DIA DE LA DONA

20 de març es declara no lectiu

Segons la Conselleria d’Educació, es declara no lectiu el dia 20 de març, per tant, no hi haurà classe al nostre centre.
A canvi, es declara lectiu el dia 17 de juny, el que significa que el curs finalitzarà el dia 17 de juny.
Ací teniu el comunicat de l’Ajuntament.
Comunicat NO LECTIU 20 MARÇ

El programa Erasmus + i la Formació Professional a l’IES Lluis Simarro

S’acosta el mes de març i les Falles ja estan al caure. Només una setmana abans de la festa fallera, rebrem al voltant de 35 alumnes francesos de l’institut Victor Hugo de la ciutat de Carpentras.

Ens agradaria destacar els dos motius principals d’aquesta visita:

En primer lloc l’alumnat de Formació Professional Bàsica del nostre centre en la branca administrativa participa, conjuntament amb el francès, en un projecte Erasmus + sobre competències professionals en matèria de comunicació empresarial. És en el marc del mateix on s’han preparat un seguit d’activitats a realitzar durant la setmana del 10 al 13 de març. Val a dir que, des del centre, s’està fent un esforç per tal de buscar vies alternatives que tracten d’ajudar l’alumnat que cursa aquest tipus de Cicles Formatius per tal de trobar el seu futur camí a nivell laboral o acadèmic.

Per altra banda, quatre alumnes francesos s’integraran durant quatre setmanes en la plantilla de personal de l’Ajuntament de Xàtiva. Dos ho faran a l’Oficina de Turisme, una a la Casa de la Joventut i una altra a la Casa de les Dones. D’aquesta manera completaran una estada amb una dimensió formativa i laboral, amb el seguiment corresponent dels tutors i tutores de l’Ajuntament a cadascun dels llocs esmentats. Cal ressaltar que aquest període és part obligatòria del currículum de l’alumnat, sense la superació del qual no podrien obtenir el títol corresponent.

No podem finalitzar sense comentar que, a principis del mes vinent, una bona part de l’alumnat que cursa Cicles Formatius al Simarro també realitzarà la seua estada formativa a l’estranger. Des d’Itàlia fins al Regne Unit, passant per Bèlgica i altres països europeus, els nostres alumnes viuran també una immillorable experiència en empreses de diferents sectors productius, amb el que això suposa no només a nivell laboral sinó també a nivell d’experiència vital.

Des del centre voldríem agrair la seua implicació a totes les persones, empreses i institucions que fan possible que la Formació Professional esdevinga, dia a dia, una alternativa de qualitat per a totes les persones del nostre entorn.

Joan, que la terra et siga lleu!

JoanValero2020

Ens ha deixat Joan Valero Momparler, alumne de 2n de SMX, de Barxeta, i que formava part del Simarro des de l’any 2013 quan va entrar a 1r d’ESO amb 12 anys.

Joan i la seua família van portar amb molta dignitat al seua malaltia, donant-nos una lliçó de vida que mai oblidarem.

Des del dolor i la tristesa el recordem amb molt d’afecte. Totes les persones que hem tingut la sort de coneixer-lo el portem al cor.

Que la terra et siga lleu, Joan!

Homenatge

Minut de silenci per Joan

RECORD PERMANENT

L’IES Doctor Lluís Simarro de Xàtiva col·labora amb la regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament amb les activitats organitzades amb motiu de la  Commemoració del Dia Internacional en Memòria de las Víctimes de l’Holocaust, programades a Xàtiva sota el nom de “Record permanent”.

 

Com a centre que porta treballant amb un projecte Educatiu per la Recuperació de la Memòria Democràtica des de fa 5 anys, agraïm a la regidoria de Memòria de l’Ajuntament de Xàtiva l’oportunitat de participar i mostrar el treball del nostre alumnat i  professorat durant aquest temps .

La nostra participació amb aquesta iniciativa va començar el dilluns dia 27 de gener amb l´organització (juntament amb l’Ajuntament) de la conferència “El Holocausto: una reflexión desde la Medicina” a la Casa de la Cultura, a càrrec de Rosa Ríos (professora de Història) i Esteban Gonzalez (Metge) ambdós professors en la facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid.  Després el nostre alumnat va participar en l’acte de commemoració de les víctimes de l’holocaust que es va realitzar al monument als deportats xativins, inaugurat l’any passat i l’autor del qual és Alfred Moral.  L’alumnat va fer una performance, una alumna (Neus Gramaje), que va viatjar a Mauthausen el curs passat, va fer una lectura amb un emotiu testimoni de la seua experiència i, també participàrem en la ofrena pel record del nostres deportats.

El dia 28, amb horari lectiu, es va oferir la mateixa conferència a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat del centre. Per la vesprada, a la Casa de la Cultura, es va inaugurar l’exposició “Dues guerres, un record”. Una part d’aquesta exposició és una mostra del treball del Simarro durant aquests anys amb el projecte de Memòria, en ella destaca el Guernica, reproducció feta pel nostre alumnat amb motiu de la II Trobada de Joves de la C. V. de la Xarxa Mai Més; un eix cronològic de totes les activitats de cada curs, quadres i escultures del nostre professorat del departament de plàstica i, el material més valuós per a nosaltres que són els documents aportats pels familiars i les biografies (resultat d’un procés de recerca d´Alfred Boluda i l’IES Simarro) dels nostres deportats xativins a Mauthausen.

També assistirem a la projecció del documental Bosh i Morata “Sempre els quatre” el dia 6 i participarem en l’acte homenatge a les víctimes de bombardeig del dia 16 de febrer.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament i del nostre alumnat, famílies i professorat, l’IES Simarro continuarà amb aquesta tasca educativa per potenciar actituds de respecte, tolerància i empatia en la formació dels nostre alumnat. Aquest objectiu sempre va lligat amb el record i l’homenatge als nostres deportats xativins i els seus familiars.

Bringing the Arts to our School

Estudiants de l’institut de secundaria Ulrichsgymnasium de la ciutat de Norden (Alemanya) i de l’IES Dr. Lluis Simarro Lacabra compartixen una setmana d’activitats en el marc d’un projecte Erasmus +.

La setmana passada l’IES Simarro va acollir 10 estudiants i dos professors del centre alemany. El projecte esmentat tracta d’integrar les arts i el patrimoni  cultural europeu en el currículum de l’ESO i el Batxillerat. A banda de la vessant acadèmica, cal ressaltar que al llarg de la setmana els estudiants alemanys van conviure amb les famílies dels alumnes del Simarro que van ser seleccionats per a participar en aquest projecte, la qual cosa va suposar una immersió total
en la cultura i manera de viure xativina. Els estudiants han gaudit d’una setmana molt intensa on hi havia moltes activitats programades.

No dubteu a fer-li una ullada a l’article i les fotos que repassen una setmana intensa amb l’alumnat del centre Ulrichsgymnasium de Norden en el marc del projecte Erasmus +.

Descarregar notícia a L’Informador

 

 

Alumnes seleccionats per FCT Europa

Dos alumnes de grau superior han estat seleccionats per a fer la formació en centres de treball(FCT) en Europa amb el programa de Conselleria: 
Els alumnes són:

 • Manal Ben Youssef, del cicle superior d’Administració i Finances, que anirà a França(Angouleme)
 • Sergio Peris Tàrrega, del cicle superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa(ASIX), que anirà a Anglaterra(Londres)

Els dos estaran 75 dies en el país destí realitzant pràctiques en una empresa.

Enhorabona als dos!

Avís: Suspensió classes 20/1/2020

Seguint les instruccions de l’Ajuntament de Xàtiva, se suspenen les classes per a demà dilluns dia 20 de gener, com a conseqüència de les condicions climatològiques adverses i els forts vents que s’esperen.