El Departament d'Educació Física us dóna la benvinguda al nostre espai docent.
Arxiu d’entrades
Log In

ACTIVITAT FÍSICA. CIRCUITS. 4 ESO

Es hora de tornar a reprendre  la planificació de l’activitat física. Després d’un temps en el que molts de vosaltres heu deixat d’enviar-me videos amb l’activitat física que feu, anem a planificar un tipus d’activitat que es pot adaptar a qualsevol persona i a qualsevol tipus d’espai i de material: els circuits. Serveixen per a treballar els grans grups musculars de moltes parts del cos. Als apunts següents us explique el que teniu que fer.

Circuits 25-31 maig

A més, si el porteu a la pràctica, no dubteu en enviar-me un video.

ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ 3. 4 ESO

DIETES A LA MODA

S’acosta l’estiu i moltes publicitats ens bombardegen amb la “operación bikini”: ens proposen roba, accesoris, destinacions vacacionals i, fins i toto entrenaments miraculosos i dietes màgiques que ens faran pedre pes en mots poc dies i quasi sense esforç. Després d’haver treballat sobre la dieta saludable, anem ara a investigar un poc sobre les dietes que hi ha de moda.

Et deixe els apunts i la tasca d’aquesta setmana: DIETES DE MODA

ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ 2.

Una vegada calculada la despesa energètica que necessites en un dia, anem a parlar ara del que ingerim, es a dir, del que necessitem per a mantenirnos.

Una nutrició adequada és una necessitat bàsica, i a més és condició indispensable per a la salut. Primer, intentarem aclarir alguns conceptes associats a aquest camp:
ALIMENTACIÓ: Es podria definir com la part externa del procés nutritiu, és a dir, l’acció mitjançant la qual introduïm en el nostre organisme els diferents aliments. És voluntària i variada.
NUTRICIÓ: És en canvi el conjunt de processos mitjançant els quals el nostre organisme utilitza, transforma i incorpora als seus propis teixits, diferents substàncies. És involuntària i monòtona.
És la part interna, l’absorció de nutrients. Tan sols una part dels aliments són aprofitats com a nutrients.

DESNUTRICIÓ: Trastorn causat per la manca de nutrients, provocada per una dieta inadequada o la manca d’aliments. La causa d’aquest trastorn pot ser també conseqüència d’altres malalties, com trastorns digestius, problemes d’absorció o d’altres condicions mèdiques. Aquesta malaltia és la causa principal de mort d’infants en els països en vies de desenvolupament.
– MALNUTRICIÓ: Terme general emprat per descriure una condició sanitària causada per una inadequada o insuficient alimentació i nutrició; Una alimentació incorrecta que resulta d’una assimilació deficient, una dieta pobra o una sobrealimentació. En funció dels nutrients que es troben de manera deficient o en excés en la dieta, poden produir-se una sèrie de trastorns de la nutrició.
– DIETA: És el conjunt d’aliments que habitualment es consumeixen de manera individual o col·lectiva. Fa referència als hàbits alimentaris i tipus d’aliments que consumeix un organisme o població. La dieta forma part dels estils de vida de les persones. Podem dir que els termes dieta, ingesta, alimentació, nutrició i gastronomia, són termes semblants, però amb diferents lleugers matisos, com hem comprovat.

– NUTRIENT: Els nutrients son diverses substancies químiques que composen els aliments. Són les substàncies aprofitables dels aliments, o allò que aporta l’aliment per dir-ho d’altra manera, i que són aprofitades per les cèl·lules
aportant a l’organisme materials, energia i regulant-ne les funcions.

A l’enllaç següent tens l’activitat que et propose per a la setmana del 11 al 17 de maig :AUTOAVALUACIÓ DE LA DIETA

TASCA PER AL PERIODE DE CONFINAMENT. FPB Adm.

Hola a tots/ es. En primer lloc, espere que esteu be. Com que ,de tots es sabut que enguany no tornarem a las classes presencials i, passades unes setmanes d’adaptació al seguiment de les classes online, vos deixe per ací unes recomenacions per a que es mantigau actius.

Es molt important fer activitat física a diari per tal de mantenir una bona salut, tant a nivell físic com mental. La meua recomanació es que faces exercici físic a diari. Per açò et deixe la següent tasca:

circuito FPB

Ànim

ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ 1. 4 ESO

Molt es parla de la ‘correcta alimentació’, del ‘hi ha que menjar be’, de la ‘dieta mediterrànea’ , de la ‘dieta aquilibrada’; però qué es vol dir en tot açò? Anem a conèixer els aspectes fonamentals d’una correcta nutrició.

Llig els apunts: DIETA EQUILIBRADA per a saber més al respecte.

El repte d’aquesta setmana es calcular la despesa calòrica que necessites en un dia. Per a poder calcular correctament les Kcal que necessites pots ajudar-te de les taules següents:    CALORIES D’UNA PERSONA    A l’ últim full tens les activitats a realitzar.

Ànim

 

* RECORDA: Es molt important que continues amb la pràctica d’activitat física a diari. No oblides enviar-me un xocotet video del que estàs fent per a afegir eixos positius a la teua nota.

MALABARES 2. PASO A PASO.

MES DE MAYO.

Seguimos con malabares. ¿Qué tal, has empezado ya a jugar con la pelotas malabares? Durante este mes de Mayo vamos a seguir aprendiendo mas trucos. Para ello, descarga la presentación que te dejo a continuación y sigue los consejos. En ella tienes la temporalización de las actividades, su presentación/envio y la autoevaluación.

PRESENTACIÓN DE MALABARES

*Debes descargarte la presentación para que todas sus acciones funcionen. Debes tener también un poco de paciencia con el botón de los videos, tardan un poco en cargarse.

Puedes descargar aquí la AUTOEVALUACIÓN

ACRO A CASA

Hola de nou. Com sabeu  la coreo que hem creat durant aquest curs està quasi acabada. Tan sols ens faltaria assajar un poc més per a quadrar-la amb la música. Com que açò no serà possible de moment, vos vaig a deixar algunes propostes per si voleu seguir practicant a casa. Animeu  algún membre de la família i llanceu-vos a practicar. Si voleu mostrar-me com practiqueu o si s’inventeu alguna construcció nova podeu enviar-me un video curtet . Ho tindré en compte a la nota final en forma de possitiu.

Vos deixe algunes sugerències:

ACRO A CASA 2

JOCS TRADICIONALS

Joc tradicional es aquell típic d’un poble, regió o  país que es realitza sense la ajuda o intervenció de joguines complicades,  tant sols es necesari el propi cos o materials que es poden trobar fàcilment a la natura. Tradicionalment s’han jugat al carrer (aire lliure)

Aquesta setmana et propose tornar a recuperar i jugar a eixos xocs d´abans, de sempre. Però aquesta vegada tindrem que jugar a casa durant un temps.

JOCS TRADICIONALS

MALABARES._ 1 BOLA

 

¿Ya tienes tus pelotas malabares? GENIAL.

Vamos ahora a practicar un poco con ellas.

¿EMPEZAMOS?

Lo primero que tienes que hacer es jugar con ellas. Empezemos con una.

Vamos allá.

 

 

 

CON UNA BOLA

  • Jugar con ella
  • Lanzar y recoger con la misma mano y al mismo tiempo
  • Te dejo aquí consejos y ejercicios:MALABARES

 

PROGRESIONES Y EJERCICIOS CON PELOTAS

Aquí tienes una master class de ‘ULLESPORTIU’ para que puedas seguir aprendiendo.

Tranquilos, de momento nos quedamos con los ejercicios de una y dos bolas.

MALABARES._ FABRICA TUS PELOTAS MALABARES

Hola de nuevo.

Pasado un tiempo de descanso y de mona, nos ponemos ahora con una nueva actividad divertida y algo diferente:

MALABARES

 

 

 

 

Para empezar necesitaremos fabricarnos nuestro material (a no ser que ya tengáis  3 pelotas malabares en casa). Vamos a construir nuestras pelotas malabares caseras. Tenemos varias opciones, en función del material del que dispongáis.

 

 

Te propongo varias ideas:

  • construcción de malabares con pelotas  de tenis ( viejas o similar)

NECESITAMOS:

3 pelotas de tenis, arroz (puede ser del mas barato, o mijo-comida de pájaros), tijeras o cúter, cinta aislante, un embudo (ésta es la mejor opción)

 

  • construcción de malabares con globos

NECESITAMOS:

globos, arroz (puede ser del mas barato, o mijo-comida de pájaros), tijeras, bolsa de plástico

 

  • material alternativo: si no dispones de material necesario para la construcción de las anteriores siempre puedes coger 3 naranjas (eso sí, si no quieres machacarlas, practica encima de algo blandito como una cama o sofá), calcetines doblados y en forma de bola,…

 

  •  otras opciones: en esta página encontrarás otra alternativas para construir tus pelotas malabares.
    http://www.ensaimadamalabar.com/construc.htm#bolas