Segon Costumari Musical al Simarro

Concert custumari 2015

El divendres dia 5 de juny de 2015, s’ha realitzat, com a cloenda del programa “SEGON COSTUMARI MUSICAL AL SIMARRO”, projecte d’innovació per a la lluita contra el fracàs escolar amb la promoció de la música, subvencionat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i amb la col·laboració dels centres d’ensenyament: CEIP Beat Carmelo del Real de Gandia, CEIP Joan XXIII del Grau de Gandia i CRA Serra del Benicadell.

El programa d’activitats ha consistit en una visita guiada, per als centres escolars participants, al llarg de “La Vila Xàtiva Antiga i el seu Mercat”, amb la mostra del Museu de Belles Arts, recentment estrenat, amb la col·laboració del nostre ben estimat company Paco Ybias.

A continuació a l’Àgora del Centre, IES Dr. Lluís Simarro, ha tingut lloc el taller musical “Dixie Land”, realitzat per membres de l’Escola de Música “La Nova” de Xàtiva, amb assistència de cinc-cents alumnes. Podeu veure ací part del concert: minivideo costumari15

Amb aquest projecte d’innovació, per a la lluita contra el fracàs escolar, en la seva segona edició, s’han plantejat, entre altres objectius, el millorar el rendiment acadèmic dels alumnes, fer arribar a tots ells la cultura musical, potenciar les relacions personals entre alumnes de diferents nivells, creant un bon ambient i context socioeducatiu al centre i el seu entorn, i intentar despertar l’interès de l’alumnat en aquelles activitats que es realitzen al seu voltant, mitjançant la música.

Al llarg del curs 2014/2015 la participació d’alumnat i professorat, ha superat la xifra de 2.000 persones, realitzant-se gran quantitat de tallers musicals, durant tot l’any, en els diversos centres participants, a les comarques de la Safor, Vall d’Albaida i la Costera.

Commentaris tancats.