Dijous 25 de novembre es commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Dijous 25 de novembre es commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Enguany es vol destacar especialment la violència vicaria, violència envers les dones utilitzant als fills i filles com a instrument per fer mal a la mare o exparella.

La violència masclista representa, en qualssevol de les seves formes, àmbits i expressions, un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones.

A l’IES Simarro hem treballat durant aquesta setmana per fer visible aquesta terrible lacra. Des de les tutories, amb exposicions, amb la música del canvi de classe, amb  tallers a les aules i amb un acte final on hem volgut homenatjar les 37 dones assassinades enguany amb la representació al terra de la seua silueta com a víctimes de la violència i amb la lectura d’un manifest.

Demanem un compromís, real i efectiu de tota la societat per erradicar les violències que encara avui dia pateixen les dones perquè les següents generacions de dones puguen viure en un món més segur, més lliure, més just i sense por.

Perquè l’educació és la millor eina de prevenció.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Commentaris tancats.