PARTICIPACIÓ DE L’IES LLUIS SIMARRO EN LA III TROBADA DE LA XARXA MAI MÉS A ALCOI.

El passat dia 10 de desembre el nostre centre va participar en la III Trobada de Joves de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme “Mai Més”, que aquest curs s´ha celebrat a Alcoi.

La xarxa de memòria i prevenció del feixisme Mai Mes és un programa dins de l’Associació de l’Amical al qual pertany també l’Ajuntament de Xàtiva i 15 centres educatius de la nostra comunitat. La II Trobada es va realitzar el mes de desembre de 2019 a l’IES Simarro de Xàtiva.

L’intercanvi d’experiències dels Instituts participants es converteix en la forma més vàlida per compartir les pràctiques educatives que estem desenvolupant, tenint com a eix comú la Memòria dels nostres entorns més propers.

La participació de l’IES Lluís Simarro va consistir en una lectura dramatitzada del text IN MEMORIAM, escrit per la nostra exalumna Anna Tortosa, que va guanyar el premi de creació històrico-literària Montserrat Roig promogut per l´Amical de Mauthausen l´any 2017. Relata de quina manera va descobrir com son tio Josep Francès Vidal, havia lluitat en la guerra civil, havia fugit a l’exili i, finalment va ser capturat i deportat al camp d’extermini nazi de Mauthausen (Àustria) i, on va ser assassinat al subcamp de Gusen juntament amb cinc homes més de Xàtiva.

Donem l’enhorabona i agraïm al nostre alumnat de 1r de batxillerat i a les seues famílies, la col·laboració i l’esforç perquè aquesta activitat fora possible.

L’educació en valors democràtics és la millor manera de prevenció davant els discursos d’odi,  perquè ajuden a treballar els drets humans en l´escola, a  millorar la convivència i, en definitiva, a crear un món més just i igualitari.

 

Commentaris tancats.