IES Dr. Lluís Simarro

Alumnes de l’IES Dr Lluís Simarro participen a un campament de refugiats

grup campament refugiats

L’IES  Lluís Simarro ha estat seleccionat per a participar en un projecte molt interessant de sensibilització als adolescents al voltant de les migracions forçoses i les persones refugiades.

És un projecte de “Sensibilització i cooperació d’ajuda humanitària”  organitzat per la Creu Roja i Generalitat Valenciana on participen 15 instituts de la Comunitat Valenciana.

El projecte consta de  dues parts: la primera part ha segut l’eixida dels alumnes de 4 ESO durant 2 dies per a viure “com a refugiats” en un campament  que s´ha muntat simulant un campament real on cooperants de Creu Roja han treballat amb els alumnes . La segona part és un treball que és farà a les aules durant tot el curs treballant aquest projecte  com a tema transversal i que tindrà un punt final d’encontre a València amb tot el alumnat que ha participat on cada institut exposarà el seu projecte.

L’experiència que van viure els alumnes del IES Simarro al campament ” ha estat increïble” en paraules dels professors acompanyats Vicent Mas i Laura Satamargarita perquè han visgut en primera persona totes les penúries que pateixen les persones refugiades i els ha fet aprendre a valorar millor el món en el que viuen.

Van arribar al campament i van ser repartits en famílies  diferents  adquirint un rol :nom, edat i nacionalitat diferent al d’ells i van passar probes simulant tots els tràmits que fan els refugiats ( eixir del país, bombardeig, problemes amb l’idioma, etc)  L’últim dia van poder entrevistar a dues persones refugiades que els van contar quina va ser la seua experiència al deixar el seu país.

« de 36 »