CONFERÈNCIA A CÀRREC DE CARLOS HERNÁNDEZ DE MIGUEL, AUTOR DE “Los últimos españoles de Mauthausen” (Abril, 2018)

CONFERÈNCIA A CÀRREC DE CARLOS HERNÁNDEZ DE MIGUEL, AUTOR DE “Los últimos españoles de Mauthausen”

(abril, 2018)

          Carlos Hernández és periodista i expert en comunicació empresarial i política.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. Va iniciar la seva carrera professional en Antena 3 Televisió com a cronista parlamentari en el Congrés dels Diputats. Posteriorment va exercir de corresponsal de guerra en diversos conflictes internacionals: Kosovo, Palestina, l’Afganistan o l’Iraq. En els últims anys ha ocupat els llocs de redactor cap del setmanari La Clau, director de comunicació del PSOE i assessor d’imatge en diverses empreses.

En l’actualitat col·labora amb Eldiario.es. És autor del llibre “Los últimos espanyoles de Mauthausen” i coautor del còmic Deportado 4443 , d’Edicions B. Ha dirigit el documental “Los últimos andaluses Mauthausen”.

El llibre “Los últimos españoles de Mauthausen” és una recopilació de relats viscuts pels espanyols i espanyoles supervivents dels camps de concentració nazis.la història dels nostres deportats, els seus botxins i els seus còmplices. Un llibre únic quan es compleix el setanta aniversari de l’alliberament dels camps nazis.

L’autor comenta:  «Havia d’intentar contar nou mil històries, una per cadascun dels espanyols i espanyoles que van passar pels camps de concentració nazis”.

En aquest llibre es parla de víctimes i de botxins. Els últims espanyols supervivents dels camps d’extermini nazis ens recorden el seu sofriment i la forma en què van perdre a milers de companys a les mans dels sinistres membres de les SS. Les seves paraules ens porten a un món de tortures inimaginables, però també de dignitat, solidaritat i resistència.

Aquesta és la història d’aquests homes i dones que van sobreviure o van morir entre els filats de Mauthausen, Buchenwald, Ravensbrück o Dachau. I és també la crònica periodística que denuncia als polítics, militars, empresaris i nacions que van fer possible que més de nou mil espanyols anessin deportats als camps de la mort.

Aquesta entrada ha esta publicada en CONFERÈNCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *