EXPOSICIÓ: “MANISES 1939. CARTES ROBADES, CENSURADES, SEGRESTADES”. CONFERÈNCIA A CÀRREC DE SALVADOR ESPÍ. (16 d´octubre al 8 de novembre de 2018)

La censura franquista no es reduïa a la repressió política pròpiament dita o a la famosa tisora en l’audiovisual: arribava a tots els àmbits de la vida, també l’esfera més privada. La lectura de les cartes per les autoritats es donava per suposada, i els seus segrestos, sense tindre necessàriament continguts polítics, també eren freqüents. Els progenitors de Marcelino Micó, veïns de Manises, van anar només uns dels molts destinataris que van trobar a faltar alguna missiva, segrestada en algun punt de la cadena de censura del règim. I ha sigut ell qui, 79 anys més tard del previst, ha rebut els documents. L’objectiu d’aquesta mostra és donar a conéixer una sèrie de missives originals de manisers presos pel franquisme que van ser enviades als seus familiars i mai arribaren a la seua destinació.

La xerrada ha estat a càrrec de l´enginyer i historiador Salvador Espí, membre de la Fundació Moviment Ciutadà de Manises, associació que ha estudiat i preparat aquesta exposició.

Aquesta entrada ha esta publicada en EXPOSICIONS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *