EXPOSICIÓ: “RESISTENTES Y DEPORTADAS” (Febrer, 2016)

Amb aquesta exposició, des de l’IES Lluís Simaro volem integrar el projecte per la memòria història, amb el qual estem treballant aquest curs, amb el record i homenatge a totes aquelles dones que tingueren un paper fonamental en la resistència i lluita contra el feixisme, i que patiren la deportació als camps nazis. Hem pensat que seria una manera coherent de celebrar aquet curs el dia 8 de març, dia de la Dona.

L’exposició romandrà des del dia 15 al 29 de febrer a l´entrada de l´IES Lluís Simarro.

Aquesta exposició ha estat cedida per Amical Mauthausen, amb la col·laboració de la Regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva.

Com acte d’inauguració, el dijous 18 de febrer, a les 6 de la vesprada i a la Sala d´Actes del centre, fem una xerrada sobre “Les dones als camps nazis. Neus Català i Mercè Nuñez ” a càrrec de Francesca Ballester.

A les 7 de la vesprada hi ha una lectura, amb imatges i música, de fragments del llibre “Un cel de plom”: una història de solidaritat, coratge i supervivència explicada per Neus Català i novel·lada per Carme Martí, a càrrec d’alumnes del centre; Loren A. Bello, Sonia Reguillo, Marta Tormo, Ángela Ferrer.

Amb aquesta comunicació volem convidar-vos i us donem amb antelació les gràcies per la vostra assistència.

Atentament, comunitat educativa de l’IES Lluís Simarro.

Aquesta entrada ha esta publicada en EXPOSICIONS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *