EIXIDA AL CINEMA. VISUALITZACIÓ DE LA PEL·LÍCULA: “EL FOTÓGRAFO DE MAUTHAUSEN”. DE MAR TARGARONA (2018). Novembre, 2018.

Tots els grups de 1r de batxillerat hem anat als cinemes del centre comercial Plaza Mayor de Xàtiva per assistir a la projecció de la pel·lícula “El fotógrafo de Mauthausen”. Prèviament se’ls ha passat algunes crítiques de diferents mitjans de comunicació sobre la qualitat de la pel·lícula i sobre la correcta interpretació històrica dels fets que es narren. Amb aquesta tasca es pretén que l’alumnat construesca una actitud crítica davant la informació que se li presenta, tant siga amb un format cinematogràfic com en qualsevol article de premsa o llibre d’història.

La pel·lícula està inspirada en la figura de Francesc Boix un fotògraf català i militant comunista que va participar en la Guerra Civil lluitant en el bàndol republicà. En el seu intent d’exili durant la Segona Guerra Mundial, va ser capturat i enviat al camp de concentració nazi de Mauthausen. Allí es va dedicar a fotografiar els horrors del lloc i mantenir les imatges en secret per a no ser descobertes pels alemanys. Les fotografies van ser utilitzades per a inculpar a nombrosos dirigents nazis durant els judicis de Nuremberg.

Aquesta entrada ha esta publicada en VISITES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *