Robot segueix línies amb control per Bluetooth i telemetria.

En aquest vídeo es veu cóm podem ajustar el paràmetres del PID del robot que segueix línies per Bluetooth. Això agilitza molt l’ajust, ja que no és necessari reprogramar-ho cada vegada.

Acomiadament de la competició

El divendres 17 de maig hem acomiadat als equips de tots els països. Però abans, han visitat la ciutat de les arts i les ciències.

Esperem que hagen gaudit de l’experiència humana i que hagen aprés molt de robots.

Visita a l’Albufera

Una vegada finalitzada la competició, ve l’altra part important del projecte. És important que els alumnes socialitzen i coneguen els diferents llocs i costums d’Europa. En el nostre cas, un dels llocs més representatius de València és l’Albufera, ja que és un entorn natural privilegiat i compta amb una cultura molt particular.

Els alumnes i professors han gaudit d’un passeig en barca amb una guia on han aprés les diferents parts del parc natural, el mode de vida dels habitants, l’agricultura i els perills mediambientals als que s’enfronta la natura. Més tard, hem fet una visita des del mar fins a l’interior observant els canvis en flora i fauna i les tècniques constructives de les barraques. Per últim, hem dinat i tastat alguns dels arrossos més tradicionals de la zona.

Dia final de la competició

El tercer i últim dia de competició ha començat amb una visita institucional a l’ajuntament on ens ha rebut l’alcalde. Més tard, hem anat a veure el patrimoni local, especialment el castell, amb una visita guiada. A mig dia, els alumnes de cuina de l’IES Enguera ens han preparat un excel·lent dinar de càtering al nostre centre.

Per la vesprada hem fet la competició del ball i decoració. En aquest cas, l’equip guanyador ha sigut el rosa, encara que tots han obtingut puntuacions similars. Per últim, s’han repartit els premis als alumnes.

« de 5 »

Segon dia de competició

El dimarts hem celebrat el segon dia. Hui és el més intens tècnicament, ja que hem fet la competició del laberint amb el robot que esquiva obstacles pel matí i, per la vesprada, la del robot que segueix línies.En el primer cas, el robot fa ús de 3 sensors ultrasònics i en el segon cas, cal utilitzar un sensor d’infrarojos. L’activitat del matí ha sigut molt seguida pels alumnes i professors de tot el centre, ja que l’hem fet amb les portes obertes. Els alumnes de la ESO, que aquest any han començat una nova assignatura de robots, han pogut veure molts robots en funcionament.

En quant als resultats, cal felicitar a tots els equips, ja que tots els robots han aconseguit acabar totes les proves. El resultats han sigut especialment bons per a l’equip groc, que ha aconseguit guanyar el laberint i un bon temps en la competició de seguir línies i per a l’equip taronja, amb una victòria emocionantíssima per 0.8 segons en aquesta competició front a l’equip roig. Els equips verd, roig i rosa han estat molt a prop de la victòria en les dues competicions, mentre que el cyan i el blau també han estat competitius. Cal destacar que tots els robots han aconseguit en algun moment acabar els circuits.

« de 4 »

Primer dia de competició

Hui s’ha celebrat el primer dia de la competició de robots. Hem començat amb unes activitats per trencar el gel, gràcies al company Giovanni i a Sonsoles, que han organitzat aquestes activitat, els alumnes han gaudit d’un matí on s’han conegut i s’han organitzat els equips. Després del dinar, han muntat el robot. En molt poc de temps, quasi tots els robots estaven funcionant i provant el laberint. El treball dels alumnes ha sigut excel·lent i es nota la gran preparació de tots. Inclús, han tingut temps de preparar part de l’art per a l’última competició.

Ací tenim algunes fotos:

« de 3 »

Horari de la competició internacional

Aquest és l’horari per a la competició internacional. Les competicions de dimarts i dimecres estaran obertes a espectadors fins a omplir aforament.

Competició Nacional

A pocs dies de la competició internacional, els nostres alumnes han pogut provar els seus robots a la competició nacional que hem celebrat al mateix centre.

 

Vídeos d’una competició similar

Si seguiu aquest enllaç, accedireu als vídeos de la competició que es va celebrar a Croàcia en un projecte similar. Les proves seran les mateixes i els robots són molt pareguts tècnicament, encara que aquests tenen un aspecte molt interessant.

El robot ja segueix una paret!

Hui, dimecres 27 de març, el robot que estan construint i programant els alumnes de 1 de FPB del nostre institut ja ha aconseguit seguir una paret.

Encara creguem que es pot millorar el seu comportament, però segurament pot acabar un circuit com el que es muntarà en la competició internacional.

Si teniu un robot similar, llegiu el tutorial.