Competició Internacional

La competició internacional s’ha celebrat del 13 al 17 de Maig de 2019, alumnes de FP dels instituts participants van vindre a Xàtiva a competir. Una vegada ací, es formaren equips amb membres de distints països i tingueren uns dies per preparar els robots per a la final.

L’elecció dels equips és al atzar, sempre fent que els equips tinguen la major diversitat de països possible. La filosofía del projecte és tindre la major diversitat de gènere, per tant, es va procurar la major quantitat de xiques, donat que, tradicionalment, el mon de les STEM és majoritàriament masculí.

Els membres dels equips tenien que organitzar-se de manera autònoma per aconseguir muntar el robot, programar-lo i decorar-lo en un temps limitat. Evidentment, un idioma comú era molt important. Els encarregats de la part artística de cada robot tingueren llibertat en l’elecció de materials i temàtiques.

Cada equip té un color i un nom distintiu. Es van diferenciar mitjançant una peça de roba d’aquest color. Els equips podien col·laborar, encara que tenint en compte que era una competició. No obstant, el equip amfitrió, aportà alguns alumnes neutrals per ajudar a l’equip que ho necessitava o a la organització.

El primer dia va ser per muntar i programar, el segon la competició de evitar obstacles i, per la vesprada, de seguir línies. El tercer dia va ser la de ball i art.

Tots els dies va haver dinar de germanor per a tots els equips i professors, cal destacar la col·laboració del IES Enguera per al càtering del dimecres al centre.

També pugueren gaudir la cultura i l’entorn de Xàtiva i València amb excursions didàctiques, com ara a l’Albufera de València o a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En quant als resultats de la competició, cal destacar el gran nivell de tots els equips i el fet de no tindre clars guanyadors en cap de les competicions parla molt bé del treball de tots els alumnes.

En quant a la primera, la de seguir un laberint, el equip guanyador va ser el Groc, seguit molt prop per l’equip Roig i Verd, però el roig i el verd van ser un poc més lents o amb més penalitzacions. Els altres equips van tindre una menor velocitat, encara que en poques penalitzacions. L’equip taronja va apostar per una major velocitat, però es va quedar encallat.

Resultats de la primera i segona ronda del laberint

En la segona competició, la de seguir una lína, el resultat va estar molt renyit entre l’equip taronja i el roig. Com es veu, al final va guanyar el taronja amb sols 0.8 segons. Com es pot veure, tots els equips van acabar amb bons temps.

Resultats de la competició de seguir línies

La tercera competició, la de ball, va ser la més ajustada, ja que tots estaven molt ben decorats i van fer un ball molt paregut tècnicament. Van guanyar l-equip rosa amb el seu robot “Flamingo” per tindre una bona decoració i un vall sense penalitzacions.

Resultats de la competició de ball